Dolci - Torty

Świąteczny prezentownik

Święta to magiczny czas, który otula nas niczym ciepła kołderka, podaje do ręki gorące kakao i zamyka nas
w bańce bezpieczeństwa. Wszyscy czekamy na dziadka mroza, choinkę i prezenty pod nią. Czasu jest coraz mniej, więc przygotowaliśmy świąteczny prezentownik dla foodies, jak i dla moli książkowych, blogerów czy małych mistrzów kulinarnych.


CERAMIKA

Ulubiony kubek zimowej herbaty, kakao czy espresso o poranku –
nie będzie tak idealnie smakować jak serwowany w pięknej filiżance lub kubku. Zbieranie „ładnych” rzeczy na specjalne okazje to marnotrastwo Twoich ciężko zarobionych pieniędzy. Celebruj każdy dzień, otaczaj się pięknymi rzeczami, które sprawiają Ci radość. Doceniaj każdą chwilę, nawet przy filiżance gorącej kawy.

Te trzy dziewczyny wkładają ogrom pracy w każdy element zastawy. Estetyka, minimalizm i nowoczesny design, który sprawdza się w codziennym użytku. Poznajcie AOOMI.

BOXY PREZENTOWE

Personalizowane boxy weszły w tym roku na wyższy poziom. Pudełka z domowymi przetworami czy słodkimi kremami, wypełnione pierniczkami, butelką prosecco i zestawem do masażu.
Spersonalizuj box dla ukochanej osoby pod względem zainteresowań.
Z racji naszej profesji polecamy boxy od DOLCI, które zawierają w sobie ręcznie ukręcone kremy jak biały michałek, snickers, lemon curd i solony karmel. A w połączeniu w wytrawnymi przetworami od Pizzeria LAS, tworzą idealny duet. Spersonalizuj swój box tutaj.

KSIĄŻKI

Umówmy się – książka jest to prezent uniwersalny, nie tylko dla moli książkowych. To też idealny „bezpieczny” prezent, gdyby brakło Ci pomysłu. Dla dzieci, dla kucharza, filozofa, estetki – cała gama autorów, tylko czeka, aż sięgniesz właśnie po ich tytuł. W swojej biblioteczce posiadamy bardzo pokaźny zbiór książek o sztuce cukiernictwa, z przepisami, książki dedykowane danej kuchni. Przeanalizowałyśmy ten rok pod względem wydań i mamy swoich faworytów, które polecimy.
W sieci krążą przepisy, natomiast nic nie zastąpi zapachu drukowanej strony książki.

1. NIGEL SLATER „Zielona uczta. jesień zima” – no to jest klasa sama w sobie. Przepisy na świętowanie codzienności poprzez jedzenie.

NIGEL SLATER „Zielona uczta. jesień zima”

2. JAMIE OLIWIER – tego Pana nie trzeba przedstawiać, zarówno dla wege, jak i na szybkie dania w 15 lub 30 minut. Dla miłośników włoskiej kuchni. Spośród jego publikacji, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego.

3. YOTAM OTTOLENGHI „Słodko” – 110 przepisów na boskie ciasta i desery. My uwielbiamy jego ciasta i opowieści. A jeśli właśnie przypomniało Ci się, że masz upiec ciasto na Święta. Zobacz naszą bezę lub cytrynowe ciasto.

YOTAM OTTOLENGHI „Słodko”

4. SEGNIT NIKI -„Leksykon smaku” – to encyklopedia łączenia smaków. Dla miłośników gotowania i poznawania nowych kombinacji. Kalafior z czekoladą, ostrygi z arbuzem.. Koniecznie sprawdź i wypróbuj.

Wróć