CHRUPKA MALINOWA
Proces tworzenia nowych tortów, to nie tylko wymyślanie smaku. Zwykle idzie w parze z wymyśleniem ilości warstw i struktur.
Biszkopty, kremy, żelki i……..chrupki 🙂 Lubimy kiedy w torcie się dzieje i wiemy, że Wy też. Dzisiaj zdradzimy Wam nasz sekretny przepis na jedną z ulubionych chrupek!
SKŁADNIKI:
- 30 g czekolady Ruby
- 40 g oleju
- 2 łyżki liofilizowanych malin
- 2 łyżki kuleczek Crispearls Callebaut
- 2 łyżki prażynki Callebaut Paillete Feuilletine ( jako zamiennik możecie użyć pokruszonych herbatników lub płatków kukurydzianych)
WYKONANIE:
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę z łyżką oleju. Kiedy uzyskamy gładką masę, dodajemy pozostałe składniki
i dokładnie mieszamy. Następnie, wykładamy masę do rantu wyłożonego folią spożywczą i chłodzimy. Jeśli nie posiadasz rantu, możesz użyć innego naczynia o płaskim dnie, ważne by jego średnica miała 14 cm.
Kolejny krok to dodanie chrupki do tortu – niech poniesie Was fantazja w jakim kremie ją ukryjecie 🙂
A może zainteresuje Cię przepis na tort z niespodzianką? Zobacz nasze inne przepisy na blogu.
P.Sss w innym artykule znajdziesz przepis na CHRUPKĘ KOKOSOWĄ